En klassiker inom klockvärlden

Patek Philippes

Jag är väldigt förtjust i klockor och en klassiker inom klockvärlden som förmodligen någon typ utav graal för de flesta klockfantaster är definitivt Patek Philippes Gerald Genta-designade Nautilus.

Modellen kom ut på marknaden 1976, några år efter att Genta hade designat Audemars Piguet Royal Oak som på den tiden var den första lyxsportklockan. Modellen var i stål, men kostade mer än en guldklocka. Patek Philippe ville ha sin egna variant av lyxsport och Natuilus blev svaret.

Man marknadsförde klockan på ett sätt som kan anses vara lite kaxigt, men inget man skämdes över. På den tiden var det en aningen trög start med tanke på priset, men snart drogs folk till klockan och den blev därefter en väldigt eftertraktad modell, speciellt bland yacht-folket. Kanske inte så konstigt då modellen har sina rötter i vatten och hav, något som namnet avslöjar en aning.

Kollar man på modeller idag är nog referensen 5711, som kom vid 30-års jubileumet. Väntelistorna blev allt längre för modellen hos klockhandlarna som skapade stor ha-begär hos folk. Kanske kan det vara anledningen till att klocksamlare känner att de någon gång i livet ska ha en Nautilus i sin klocklåda.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>